Wie ik ben

Mijn loopbaan in vogelvlucht

 

KPIk ben mijn loopbaan begonnen als (leerling-) verpleegkundige, waarna ik in verschillende managementfuncties binnen de zorg werkte. Vanuit de drang om meer van de wereld te willen zien en ook omdat het avontuur lokte, vertrok ik eind jaren ’80 naar Oost-Afrika. Daar werkte ik vijf jaar lang voor Artsen Zonder Grenzen in verschillende functies binnen de internationale noodhulpverlening.
Een boeiende maar ook complexe omgeving waar mijn fascinatie voor het gedrag van individuele medewerkers in teamverband begon. Het verraste me telkens weer hoe sommige teams onder extreme omstandigheden succesvol presteerden, terwijl andere, vergelijkbare teams volledig faalden.

Nieuwsgierig naar de diepere oorzaken hiervan, keerde ik in 1993 terug naar Nederland om te gaan studeren aan de Vrije Universiteit. Ik rondde mijn studie ‘Cultuur, Organisatie en Management’ in 1996 succesvol af en ging aan de slag als manager HR-internationaal bij Het Nederlandse Rode Kruis. Daar was ik verantwoordelijk voor de begeleiding en wereldwijde inzet van Nederlandse medewerkers in vaak complexe hulpverleningsprogramma’s.
Na twee jaar als manager HR te hebben gewerkt voor Philips Semi-conductors, sloot ik in 2001 mijn loopbaan in dienstverband af om te starten met Coaching Trails.