Individuele coaching door Coaching Trails

Wanneer kiezen voor individuele coaching?

U kent het wel: het gaat goed op het werk, maar toch… enkele dingen blijven zeuren. U krijgt opmerkingen van uw leidinggevende of collega’s over uw manier van communiceren of het tonen van onvoldoende leiderschap. U ervaart disbalans tussen werk en privé of loopt met de vraag rond of dit wel het werk is wat u wilt blijven doen. Wellicht dat u zich in toenemende mate vermoeid voelt en gaat u met steeds meer tegenzin naar uw werk. Of u wilt een stap verder komen in uw werk maar weet niet goed hoe. Herkenbaar? Dan is het wellicht goed om in gesprek te gaan. Kies daarom voor individuele coaching door Coaching Trails.

 

Zelfreflectie en patronen doorbreken

Bij individuele coaching gaat het erom te doorgronden waarom u doet wat u doet en hoe u dit kunt veranderen. Dat is simpel gezegd, maar niet altijd eenvoudig om te doen. Om het gewenste effect te bereiken moet u bereid zijn tijd en energie in uzelf te investeren. Coaching houdt niet op na de bijeenkomst met de coach. Veel klanten ervaren een coachingstraject als een intensieve, confronterende en veelal verrijkende periode. Ik begeleid u daarbij en stimuleer u om stappen te maken om de situatie te veranderen.

 

Hoe gaat het in zijn werk?

Als coach help ik u inzicht te verkrijgen in de mechanismen die er voor zorgen dat alles blijft zoals het is. U ontdekt de automatismen in uw handelen, onderzoekt belemmeringen en leert uw persoonlijke situatie doorzien. Het coachingstraject helpt u concrete doelen te formuleren en deze vervolgens te realiseren. Bij Coaching Trails blijft het dus niet bij praten, maar gaat het er uiteindelijk om dat u daadwerkelijk stappen maakt en verder komt. Niet alleen in de theorie, maar juist ook in de praktijk.

 

Hoe ziet een traject eruit?

Het traject kent globaal drie delen. De eerste bijeenkomst richt zich op kennismaking, afstemming en het vaststellen van de coachvraag en coachdoelen. Dit gebeurt soms in het bijzijn van de werkgever, die veelal ook de opdrachtgever is. Ook is het belangrijk samen vast te stellen of er voldoende vertrouwen is om een traject te beginnen. Dit geldt zowel voor degene die aan coaching begint (coachee) als voor de coach.

In de daaropvolgende bijeenkomsten proberen we antwoorden te vinden op de coachvraag. Hoe en wanneer doet een bewuste situatie zich voor? Hoe zou u daar liever mee omgaan? Waarom lukt dat in de praktijk niet altijd? Het laatste deel dan het coachingstraject richt zich op actie in de praktijk. De coachee probeert een andere manier van werken, onder begeleiding, en maakt zich deze eigen.

 

Hoe lang duurt het?

De praktijkervaring laat zien dat coaching gemiddeld uit 6 tot 8 individuele gesprekken van circa anderhalf uur bestaat, verdeeld over een periode van ongeveer 6 maanden. Hoe lang het traject precies duurt, hangt af van het vraagstuk en uw investeringsbereidheid. Soms is meer tijd nodig en er zijn ook situaties waar na een paar gesprekken het doel bereikt is.

 

Voor wie?

Coaching is in principe voor iedereen geschikt die rondloopt met een aanhoudend vraagstuk of gewoon eens wil reflecteren op zijn of haar werk. Ik werk veelal met medewerkers die vanuit een organisatie worden doorverwezen. Mocht u op eigen initiatief een coachingstraject willen aangaan, neem dan gerust contact op. Ook dan bent u van harte welkom!